5 مودم فیبرنوری GPON برتر بازار ایران
به گزارش مجله انجمن دعوت، در این سال های اخیر، زیادی درباره مودم های ADSL/VDSL و 4G صحبت کردیم و کمتر پیش آمده سراغ مودم های فیبرنوری یا مودم های GPON برویم.
یک علت واضح آن، نسبت مشترکان اینترنت DSL و همراه نسبت به مشترکان فیبرنوری است. وقتی زیر 1 درصد از کل کاربران اینترنت در ایران به فیبرنوری یا FTTH دسترسی دارند؛ طبیعی است که هم صحبت درباره مودم های GPON کمتر باشد و هم این مودم ها به سختی در بازار پیدا شوند.
در بازار هم عملا جز چند مدل محدود از شرکت های هواوی و یک مدل از شرکت یوتل، مودم فیبرنوری دیگری یافت نمی گردد. شرکت مخابرات هم این مودم ها را به مشتریان داده و نصب می نماید.
تفاوت مودم های GPON
مودم های فیبرنوری از نظر مشخصات و قابلیت ها و انتظاراتی که باید ازشان داشته باشیم؛ به طور کامل با مودم های ADSL متفاوت هستند. مثلا، نباید دنبال مودم فیبرنوری با وای فای دو بانده چند گیگابیت باشیم.
اصلا مودم فیبرنوری با وای فای دو بانده در ایران نداریم. در جهان هم به سختی چنین مودم هایی یافت می گردد. مثلا دی لینک یک مدل مودم GPON ONT دو بانده به نام DPN-144DG دارد که در رده AC1200 است. هواوی هم چند مدل مودم GPON دو بانده دارد که در ایران عرضه نشدند.
علت اینکه مودم فیبرنوری دو بانده کمی در بازار داریم هم به این خاطر است که اصولا این مودم های در زمانی ساخته و عرضه شدند که اصلا وای فای دو بانده مطرح نبوده بوده و هنوز استانداری برای آن عرضه نشده است.
در ایران غالب مودم های GPON از سری N وای فای هستند و در برترین حالت سرعت 300 مگابیت روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز به دست می دهند. اگر وای فای دو بانده سریع احتیاج داشته باشید؛ باید یک روتر دو بانده را به وسیله کابل LAN به مودم فیبرنوری وصل کنید.
به طور کلی، تفاوت مودم های GPON در تعداد درگاه های ارتباطی، سرعت درگاه ها و یک سری امکانات جانبی است وگرنه در اصل کار و سرعت دانلود و آپلود غالبا مشابه هم هستند.
مودم های GPON از حداکثر سرعت دانلود 2488 مگابیت و آپلود 1244 مگابیت برخوردار هستند و لذا سر آیتم سرعت چندان تفاوتی میانشان نیست.
با این مقدمه، می توان به 5 مودم فیبرنوری GPON زیر اشاره نمود که بهتر از سایر مدل ها هستند:
تی پی لینک TX-VG1530
اگر بتوانید در بازار ایران این مدل مودم GPON را پیدا کنید؛ به نظرم برترین مودم فیبرنوری برای شما خواهد بود.
یک مودم VOIP GPON با وای فای تک بانده N300 و دو آنتن خارجی 5dBi و درگاه های ارتباطی کامل در کلاس +B.
تی پی لینک TX-VG1530 دارای یک درگاه SC/APC GPON، چهار درگاه RJ45 LAN هزار مگابیتی، دو درگاه RJ11 FXS برای مصارف VOIP و یک درگاه USB 2.0 است.
کلیدهای روشن/خاموش مودم و وای فای دارد و البته از کلیدهای WPS و ریست سود می برد. از نظر امکاناتی که روی یک اینترنت فیبرنوری احتیاج دارید؛ کامل و بی نقص است.
تی پی لینک TX-6610
یک مودم GPON دیگر از تی پی لینک در کلاس C+ با همان سرعت دانلود و آپلود مودم TX-VG1530 ولی بدون وای فای و درگاه های ارتباطی کمتر!
یک درگاه SC/APC و یک درگاه RJ45 گیگابیتی دارد. از درگاه USB و وای فای خبری نیست. اگر می خواهید به وسیله وای فای به اینترنت وصل شوید یا دستگاه های زیادی دارید که باید به وسیله کابل به اینترنت وصل شوند؛ باید یک روتر وای فای با درگاه های گیگابیتی زیاد به آن وصل کنید.
این مودم را به این خاطر معرفی کردم که بعضی شرکت ها و کسب وکارها دقیقا دنبال یک مودم GPON بدون وای فای می گردند.
هواوی HG8245H
معروف ترین و برترین مودم GPON در بازار ایران است. قیمتی حدود 950 هزار تومان دارد ولی باز هم می توانید در بعضی سایت ها مقرون به صرفه تر خریداری کنید.
سرعت دانلود و آپلود این مودم هم مانند سایر مودم های ONE است؛ حداکثر سرعت دانلود 2488 مگابیت و آپلود 1244 مگابیت.
از وای فای تک بانده N300 با دو آنتن خارجی برخوردار است و از نظر درگاه های ارتباطی کامل است. 4 درگاه LAN گیگابیتی، 2 درگاه PON، درگاه RJ11 برای VOIP، درگاه USB 2.0 و امکانات دیگری مانند کنترل و راه اندازی از راه دور را دارد.
اگر مخابرات این مودم را با قیمت مناسبی به مشتریان خود بدهد؛ باید راضی باشیم.
هواوی HG8546M
یکی دیگر از مودم های معروف و پرفروش و به وفور در بازار ایران قابل یافت هواوی است.
دارای 4 درگاه شبکه اترنت یک گیگابیتی، یک درگاه PON، یک درگاه RJ11 با وای فای تک بانده و دو آنتن خارجی است. همین طور، یک درگاه USB 2.0 هم برای اشتراک گذاری اطلاعات دارد.
یک مودم مقرون به صرفه تر و سبک تر از هواوی HG8245H برای مصارف خانگی است. از نظر ظاهری با مودم قبلی هواوی تفاوت چندانی ندارد ولی از تراشه ضعیف تری سود می برد.
یوتل G242
این مودم فیبرنوری در ایران ساخته می گردد. یک مودم GPON با وای فای N300 و یک درگاه اترنت LAN هزار مگابیتی، یک درگاه اترنت LAN صد مگابیتی، یک درگاه FXS RJ11 و یک درگاه USb 2.0 به همراه دو آنتن خارجی برای وای فای. دو سال پیش، هنگامی که تازه این مودم عرضه شده بود؛ در نمایشگاه الکامپ سراغ اش رفتیم. در عکاس ها و توضیحات بیشتر را بخوانید.
شرکت یوتل سه مدل مودم GPON دارد که به ترتیب اولویت و مشخصات شامل G241 و G242 و مدل نو G242 New Face می شوند. مودم نو G242 New Face از نظر ظاهری با G242 تفاوت دارد وگرنه از نظر تراشه و مشخصات سخت افزاری کاملا مشابه هم هستند.
مودم G241 برای فاقد وای فای و دارای فقط یک درگاه اترنت هزار مگابیتی است.
زایکسل PMG5317-T20B
گفته می گردد شرکت مخابرات در چند استان برای اینترنت تانوما به مشتریان مودم را می دهد. مودم PMG5317-T20B یک دستگاه کاملا مطابق استاندارد TU-T G.984 و سازگار با کلاس +B نوع PMD است. یعنی یک مودم GPON مناسب برای فیبرنوری FTTH و سرویس تانوما که در حال حاضر مخابرات مشغول ارائه آن است.
سرعت دانلود این مودم حداکثر 2.488 گیگابیت بر ثانیه و آپلود 1.244 گیگابیت بر ثانیه است. سرعتی که غالب مودم های GPON از آن پشتیبانی می نمایند و شما هرگز مشکل سرعت روی این مودم ها نخواهید داشت.
در وای فای، مودم زایکسل PMG5317-T20B از استاندارد 802.11n یا وای فای تک بانده با سرعت 300 مگابیت برخوردار است. از 4 نام شبکه یا SSID قابل تعریف روی وای فای پشتیبانی می نماید و دارای پروتکل های رمزنگاری WPA-PSK و WPA2-PSK در کنار WPS است.
نقطه قوت این مودم در درگاه های ارتباطی است. از سمت راست به چپ شاهد کلید روشن/خاموش، سوکت آداپتور، سوکت UPS، چهار درگاه LAN یک گیگابیتی، دو درگاه RJ11 تلفن، یک درگاه USB 2.0، کلید ریست، کلید WPS، کلید روشن/خاموش وای فای و درگاه PON برای اتصال کابل فیبرنوری هستیم.
علاوه بر مدل های مودم GPON بالا، شرکت تندا هم یکی دو مدل مودم GPON در بازار ایران وارد نموده است ولی به سختی پیدا می شوند. از جمله می توان به مودم تندا G103 و HG305G اشاره کنم.
منبع: شبکه چی