شغل نامناسب چگونه به سلامتی صدمه می زند؟

به گزارش مجله انجمن دعوت، وب سایت روزیاتو - گلریز برهمند: کار کردن فواید زیادی دارد، از شکوفایی استعدادها و نشاط روانی گرفته تا برخورداری از استقلال مالی و بسیاری مزایای دیگر. اما زمانی می توانید از این مزایا برخوردار شوید که شغل مناسبی داشته باشید. شغل نامناسب صدمات جدی ای به شما می زند.

شغل نامناسب چگونه به سلامتی صدمه می زند؟

بنابراین باید از خطرات و تأثیرات شغل خود بر سلامت روحی و جسمی تان مطلع باشید. در ادامه می خواهیم ببینیم شغل نامناسب چگونه به سلامت ما صدمه می زند.

1- شما را درگیر اضطراب مزمن می نماید

اگر واقعا به شغل تان علاقه ندارید، هر روزی که سر کار می روید متحمل اضطراب ناشی از شاد نبودن می شوید. اضطراب طولانی مدت صدمات جدی زیادی به سلامتی شما وارد می نماید. درگیری دائمی با رئیس خود یا نگرانی های ناشی از حجم کار، نواحی مربوط به اضطراب را در مغز فعال می نماید. با فعال شدن این نواحی، هورمون هایی مثل کورتیزول و نورپینفرین درون خون و بعد در سرتاسر بدن شما جریان پیدا می نمایند که به جسم و روح شما صدمه می زنند.

2- سلامت قلب تان را به خطر می اندازد

هورمون های اضطراب باعث باریک شدن رگ های خونی می شوند که این مسأله منجر به بالا رفتن فشار خون می گردد. بعلاوه این هورمون ها اندازه گردش کلسترول درون رگ های خونی قلب را افزایش می دهند در نتیجه روند ابتلا به بیماری قلبی تصلب شرایین (سفت شدن عروق خونی) سرعت پیدا می نماید. تحقیقات نشان داده است فشارهای شغلی مثل اضطراب شغلی و طولانی بودن ساعت کار، به اندازه 10 تا 40 درصد در افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی سرخرگ کرونری و وقوع سکته مغزی نقش دارد.

3- سیستم ایمنی بدن تان را تضعیف می نماید

هورمون های اضطراب تأثیر زیادی در توانایی بدن در مبارزه با بیماری ها دارند. این هورمون ها سیستم ایمنی بدن را تضعیف می نمایند در نتیجه در برابر عفونت ها آسیب پذیر می شوید. در عین حال، این روزها طراحی اغلب دفاتر کاری به گونه ای است که هیچ دیوار یا دیواره ای برای جدا کردن میزهای کارکنان وجود ندارد و طبق تحقیقات همین مسأله شما را بیشتر در معرض میکروب ها قرار می دهد.

هرمون های اضطراب بعلاوه عملکرد سیستم ایمنی بدن را دستخوش تغییر می نماید به گونه ای که بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های خود ایمنی خواهید شد مثل بیماری کرون (نوعی بیماری التهاب روده)، کولیت زخمی (نوعی بیماری التهاب روده)، آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) و بیماری پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی).

4- شما را درگیر دردهای ناشی از پشت میزنشینی می نماید

طبق تحقیقات دو سوم کارکنان اداری از درد کمر، گردن، کتف و مچ دست رنج می برند که ناشی از ویژگی های شغل های پشت میزی هستند، مثل نشستن طولانی مدت، خم شدن روی کیبورد و خیره شدن به مانیتور. بیشتر کارکنان عمده ساعات کاری خود را پشت میز می گذرانند، یعنی بخش قابل توجهی از عمر خود را نشسته سپری می نمایند. این مسأله برای سلامتی بسیار مضر است چون می تواند منجر به بالا رفتن وزن و سفت شدن عضلات گردد.

5- تأثیرات منفی آن تا ساعات غیر کاری تان ادامه پیدا می نماید

اضطراب و افسردگی ناشی از کار بر دیگر جنبه های زندگی هم تأثیر منفی دارد. بعد از خاتمه ساعت کاری، نباید مسائل شغلی تان را از محل کار بیرون ببرید. برخی افراد توانایی این کار را دارند اما برخی دیگر با شرایط روانی بدی از محل کار خارج می شوند و این اضطراب را به دیگران هم منتقل می نمایند.

این مسأله محدود به جر و بحث با اعضای خانواده نمی گردد. تصادفات رانندگی بعد از ساعات کاری هم می توانند ناشی از اضطراب شغلی باشند چون شخص به قدری درگیر مسائل کاری خود است که توجهی به رانندگی اش ندارد.

6- شما را منزوی می نماید

افراط در کار می تواند شما را از بقیه امور زندگی تان باز دارد. افرادی که زمان زیادی را صرف شغل خود می نمایند به تماشای تلویزیون اعتیاد پیدا می نمایند و تنهایی را ترجیح می دهند. این افراد تغذیه و خواب مناسبی ندارند و در روابط عاطفی خود دچار مشکل می شوند. اعتیاد به کار که بیشتر از پنجاه ساعت کار در هفته تعریف شده است، به سلامت روانی صدمه می زند.

7- می تواند باعث تضعیف حافظه شما می گردد

اضطراب مزمن شغلی فقط بر روحیه و خلق و خو تأثیر نمی گذارد و به سلامت ذهنی شما هم صدمه می زند مثلاً تمرکز کردن برایتان سخت می گردد و نمی توانید به وضوح فکر کنید. این مسأله نه فقط روی کارها و محاسبات فوری، بلکه در مجموع روی توانایی شما برای ارزیابی کل یک موقعیت تأثیر می گذارد. بعلاوه در اثر فراوری دراز مدت هورمون های اضطراب در بدن ممکن است زودتر از زمان طبیعی دچار مسائل حافظه شوید.

8- آینده شما را به خطر می اندازد

تحقیقات نشان می دهد اضطراب مزمن شغلی در دهه های بیست و سی زندگی تان نه تنها زندگی حال شما را خراب می نماید، بلکه می تواند به سلامتی شما در دهه های بعدی زندگی تان هم صدمه بزند.

محققان پی برده اند کسانی که رضایت شغلی پایینی دارند دچار اختلالات خواب می شوند، افسردگی و اضطراب شدید را تجربه می نمایند، از سلامتی عمومی کمتری برخوردارند، دائما سرما می خورند و در میانسالی کمر درد دارند. شدت گرفتن اضطراب و افسردگی می تواند منجر به بیماری های قلبی - عروقی و دیگر مسائلی گردد که در سنین پیری آشکار خواهند شد.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 16 مهر 1403 بروزرسانی: 16 مهر 1403 گردآورنده: davataz.ir شناسه مطلب: 1146

به "شغل نامناسب چگونه به سلامتی صدمه می زند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شغل نامناسب چگونه به سلامتی صدمه می زند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید