احساس خوب و دویدن سریع تر با نوشیدنی صورتی
به گزارش مجله انجمن دعوت، خبرنگاران/خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان داد، نوشیدنی مورد نظر شما هرچه بود فقط اطمینان حاصل کنید که رنگ آن صورتی باشد. محققان لندن فاش کردند که به نظر می رسد، مصرف نوشیدنی های صورتی به افراد یاری می نماید تا سریع تر و بیشتر بدوند.
به نقل از نیوز، در واقع به گفته گروهی از محققان دانشگاه وست مینستر، نوشیدنی های صورتی عملکرد افراد را بیش از چهار درصد افزایش می دهند. این رنگ همچنین اثر احساس خوب را افزایش داده و باعث می گردد راحت تر ورزش کنید.
محقق این تحقیق، دکتر سانجوی دب گفت: یافته های حاصل از مطالعه ما هنر پخت وپز را با عملکرد حاصل از تغذیه ترکیب می نماید، زیرا اضافه کردن یک ماده رنگی صورتی به یک محلول شیرین شده مصنوعی نه تنها درک شیرینی را افزایش می دهد بلکه باعث افزایش احساس لذت، سرعت دویدن اتوماتیک و مسافت طی شده بیشتر می گردد.
دب اضافه کرد: این پدیده می تواند منجر به ایجاد نوشیدنی های ورزشی موثرتر گردد. مطالعه وست مینستر اولین آنالیز تاثیر روان شناختی رنگ نوشیدنی است.
محققان از شرکت کنندگان خواستند تا با سرعت انتخاب شده به مدت 30 دقیقه روی تردمیل بدوند تا اطمینان حاصل گردد که فشار آنان ثابت است. آنان دهان خود را در تمام طول ورزش با یک نوشیدنی صورتی یا نوشیدنی مصنوعی شیرین و کم کالری شست وشو دادند.
شایان ذکر است که هر دو نوشیدنی کاملا یکسان و فقط از لحاظ ظاهری متفاوت بوده و رنگ غذایی نیز برای تغییر رنگ به آن اضافه نموده شده است.
چه چیز خاصی در رنگ صورتی وجود دارد؟
این گروه به دلیل ارتباط رنگ صورتی با درک شیرینی و برآورده کردن انتظارات در مصرف قند و کربوهیدرات این رنگ را انتخاب کرد. نتایج مطالعات قبلی کشف نموده است که شست وشوی دهان با کربوهیدرات با کاهش شدت درک شده ورزش باعث بهبود عملکرد می گردد.
نوشیدنی های صورتی که هیچ محرک کربوهیدرات ندارند نیز مزایای مشابهی دارند. محققان می گویند اثر دارونما بالقوه علت احتمالی این تاثیر است. داوطلبان در حالی که نوشیدنی های صورتی مصرف می کردند به طور متوسط تقریبا 700 فوت بیشتر دویدند. سرعت متوسط آنان نیز 4.4 درصد افزایش یافت. احساس لذت نیز بهبود یافت به این معنی که شرکت کنندگان دویدن را لذت بخش تر می دانستند.
پیش از این نیز تاثیر رنگ بر عملکرد ورزشی از لباس ورزشی گرفته تا تاثیر آن بر تستوسترون و قدرت عضلانی مورد توجه قرار گرفته است. به همین ترتیب، نقش رنگ در غذاشناسی نیز توجه گسترده ای را به خود جلب نموده است و نتایج تحقیقاتی در زمینه چگونگی تاثیر نشانه های بصری یا رنگ در درک عطر و طعم هنگام خوردن و آشامیدن منتشرشده است.
دب خاطرنشان می نماید: دانشمندان باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا بفهمند آیا اثر دارونما باعث پاداش دادن به مناطق مغز می گردد یا خیر. این امر معمولا هنگام شست وشوی دهان با نوشیدنی های غنی از کربوهیدرات گزارش شده است.
این اولین بار نیست که یک رنگ از خانواده قرمز به ورزش مرتبط می گردد. نتایج تحقیقات قبلی نشان می دهد، ورزشکارانی که لباس قرمز می پوشند احتمالا بیشتر پیروز می شوند. آنان تمایل دارند، سطح بالاتری از تستوسترون داشته باشند که باعث تسلط و تهاجم بیشتر گردد. ورزشکاران نیز حریفانی را که قرمز پوشیده اند رقبای سخت تری می دانند. شاید این موضوع تاریخچه موفقیت گلف باز افسانه ای تایگر وودز هنگام پوشیدن لباس قرمز در روز آخر مسابقات را شرح دهد.
منبع: خبرگزاری ایسنا