تور اروپا: مدارگرد خورشیدی اروپا به نزدیک ترین فاصله با خورشید برای عکس برداری رسید
به گزارش مجله انجمن دعوت، مدارگرد خورشیدی اروپا روز گذشته به نزدیک ترین فاصله برای عکس برداری از خورشید دست یافت و حالا باید منتظر عکس های تماشایی آن باشیم.
با ما سفر کنید و با تور اروپا از قاره سبز اروپا دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.
فضاپیمای خورشیدی اروپا روز 26 مارس (6 فروردین) با گذر از حدود یک سوم فاصله خورشید-زمین، نزدیک ترین فاصله خود را به خورشید ثبت کرد و می توان انتظار داشت که به زودی تصاویر شگفت انگیز و رکوردشکنی از خورشید را ببینیم.
مأموریت جسورانه مدارگرد خورشیدی (Solar Orbiter) اروپا با مشارکت ناسا، صبح روز شنبه ساعت 07:50 منطقه زمانی شرقی (16:20 به وقت تهران) از فاصله تنها 48.3 میلیون کیلومتری به خورشید نگاه کرد. با این کار رکورد قبلی خود را برای نزدیک ترین تصاویری که از خورشید گرفته شده است، شکست.
در حالی که کاوشگر خورشیدی پارکر (Parker) ناسا حتی از این هم به خورشید نزدیک تر می گردد اما در فاصله تنها چند میلیون کیلومتری از سطح خورشید، محیطی که با آن روبه رو می گردد، به مقدار ای داغ است که نمی تواند دوربین خود را به سمت خورشید نشانه بگیرد. بنابراین عنوان برترین عکاس کلوزآپ خورشید، به سولار اوربیتر اروپا تعلق دارد.
روز پنج شنبه هم آژانس فضایی اروپا تصاویری را منتشر کرد که دو هفته پیش به وسیله این فضاپیما گرفته شده بود. زمانی که کاوشگر دقیقا در نیمه راه بین خورشید و سیاره ما (77 میلیون کیلومتر دورتر از زمین) قرار داشت و به سمت حضیض (نزدیک ترین نقطه) مدار بیضوی خود دور خورشید پیش می رفت.
از زمان پرتاب مدارگرد خورشیدی در فوریه 2020 تیم های کنترل زمینی، به تدریج مدار فضاپیما را به دور خورشید کوچک تر می نمایند. بنابراین نزدیک ترین فاصله های فضاپیما تا خورشید در گذرهای قبلی، در موقعیت دورتری انجام می شد. حضیض های آینده هم شاهد شیرجه مدارگرد خورشیدی تا فاصله های نزدیک تری به خورشید یعنی حدود 42 میلیون کیلومتری از سطح خورشید خواهند بود.
ده ابزار مدارگرد خورشیدی از گذر نزدیک اخیر برای گرفتن مجموعه تازه ای از تصاویر دقیق از جو خورشید، مقدار گیری میدان مغناطیسی آن و بعلاوه باد خورشیدی ساطع شده به وسیله ستاره هنگام برخورد با فضاپیما استفاده کردند.
اکنون دانشمندان مشتاق آنالیز داده های تازه هستند. تصاویر گرفته شده در نخستین نزدیک شدن مدارگرد خورشیدی به خورشید در ژوئن 2020، شراره های مینیاتوری خورشید با نام مستعار آتش اردوگاهی (Campfire) را نشان داد که پیش از این هرگز دیده نشده بود.
دیوید برگمانز (David Berghmans) فیزیکدان فضایی رصدخانه سلطنتی بلژیک و پژوهشگر اصلی ابزار فرابنفش شدید که این شعله ها را ثبت نموده است، گفت: آتش های اردوگاهی نمونه های کوچک تر شراره های خورشیدی که از زمین می بینیم محسوب می شوند و میلیون ها تا میلیاردها برابر کوچک تر از آن ها هستند.
او با تأکید بر اینکه که خورشید اکنون در دوره تازه چرخه 11 ساله فعالیت خود، انرژی بسیار بیشتری نسبت به حالت ظاهری دارد و اضافه نمود: خورشید ممکن است در نگاه اول آرام به نظر برسد اما وقتی به جزئیات نگاه می کنیم، می توانیم آن شراره های مینیاتوری را در همه جا ببینیم.
بنابراین نسبت به عکس های قبلی، خورشید اکنون بیدار شده و فعالیت های آن افزایش یافته است که نوید یک چشم انداز پویاتر را در داده های تازه می دهد.
عکس کاور: طرحی گرافیکی از مدارگرد خورشیدی اروپا
Credit: European Space Agency
منبع: Space
منبع: دیجیکالا مگ