خطر پوکی استخوان با مصرف 3 ماده غذایی در کمین شماست

به گزارش مجله انجمن دعوت، تهران (پانا) - پوکی استخوان بیماری است که بیشتر آدم های مسن را گرفتار می نماید، اما برخی مواد غذایی هستند که در میزان رشد این بیماری تاثیر بسزایی دارند.

خطر پوکی استخوان با مصرف 3 ماده غذایی در کمین شماست

به گزارش مجله انجمن دعوت، متاسفانه مطالعات نشان می دهند که زنان 4 برابرِ مردان تحت تاثیر پوکی استخوان قرار می گیرند. به همین دلیل متخصصان همیشه کوشش نموده اند عوامل خطر قابل تغییری را که سبب بروز تحلیل استخوان در زنان می شوند، شناسایی نمایند و موضوع این نوشتار مواد غذایی است که می توانند عامل پوکی استخوان باشند.

برای اینکه از پوکی استخوان دور بمانیم علاوه بر اینکه باید حواسمان به مقدار کلسیمی که مصرف می کنیم، باشد باید از مواد غذایی که باعث دفع زیاد کلسیم می گردد نیز تا حدی که امکان دارد دوری کنیم. در ادامه به 3 ماده غذایی اشاره می کنیم که مصرف زیاد آن ها منجر به مسائل سلامتی و عدم جذب کلسیم کافی می شوند.

1. قهوه و کافئین

نوشیدن یک فنجان قهوه می تواند مانع جذب حدود 6 میلی گرم کلسیم گردد که معادل میزان کلسیم موجود در یک قاشق شیر است؛ بنابراین توصیه می گردد که قهوه تان را با شیر میل کنید تا جبران مافات گردد. در صورتیکه عادت به نوشیدن نوشابه دارید نیز کافئین موجود در آن همین تاثیر را به جا می گذارد. علاوه بر این امکان دارد که اسید فسفریک موجود در بیشتر نوشیدنی های گازدار (که برای نگهداری آن ها افزوده می گردد) بافت استخوان ها را ضعیف کند. زمانی که در خون ما میزان فسفر از میزان کلسیم بیشتر باشد، بدن بخشی از کلسیم استخوان ها را برمی دارد تا تعادل را برقرار کند.

2. نمک

مصرف بیش از اندازه نمک، بدن تان را قطعا به دردسر می اندازد. بیشتر مردم دنیا نمک را بیش از حد لازم مصرف می نمایند به طوری که گفته می گردد 85 درصد مردان و 60 درصد زن ها روزانه 2/3 گرم بیش از میزان لازم، نمک مصرف می نمایند. به عقیده متخصصان نباید روزانه بیش از 6 گرم نمک مصرف کرد. واقعیت این است که خوردن غذا های پر از نمک و شور میزان کلسیم دفع شده به وسیله ادرار را افزایش می دهد و این مسئله به ضعیف شدن استخوان ها منجر می گردد. نمک همچنین باعث اسیدی شدن خون شده و به این ترتیب نیز احتمال بروز التهاب در بدن افزایش پیدا می نماید که برای سلامت مفاصل مضر است. در مقابل نمک، بعضی مواد غذایی هستند که التهاب را در بدن کاهش می دهند.

در بیشتر مواقع روی برچسب ترکیبات مواد غذایی میزان سدیم آن را ذکر می نمایند. برای دست یافتن به میزان معادل نمک محصول مورد نظر عدد سدیم را ضرب در 5/2 کنید. بدن شما فقط به 3/2 گرم نمک در روز احتیاج دارد. سه چهارم نمک از مواد غذایی فرآوری شده و صنعتی تامین می گردد. از قلم نیاندازید که غذا های آماده، سوسیس و کالباس، کنسرو ها و ... سرشار از نمک و برای سلامتی استخوان ها مضر هستند. عادت کنید که برچسب مواد غذایی را با دقت مطالعه کنید. در حالت کلی هر ماده غذایی 100 گرمی که حاوی بیش از 5/0 گرم سدیم باشد خیلی شور محسوب می گردد و برای سلامتی تان مضر است. چنانچه این میزان کمتر از 1/0 گرم باشد جزو مواد غذایی کم نمک بوده و می توانید آن را مصرف کنید.

3. گوشت قرمز

گوشت قرمز هم می تواند عامل پوکی استخوان باشد، دنبال کردن یک رژیم غذایی پر از گوشت قرمز به معنای جذب پروتئین بالا است که برای سلامتی استخوان ها مناسب نخواهد بود. پروتئین زیاد باعث دفع کلسیم به وسیله ادرار می گردد. در هنگام فرایند هضم غذا پروتئین های حیوانی اسید هایی (فسفریک، سولفوریک و..) آزاد می نمایند که pH بدن را تغییر می دهند. هر چه pH بدن اسیدی تر باشد احتمال دمینرالیزه شدن استخوان ها نیز بالاتر می رود. میزان پروتئین مورد احتیاج خانم ها 46 و آقایان 56 گرم در روز است. برای افزایش سلامت استخوان ها ضروری است که در کنار این میزان پروتئین میوه و سبزیجات و غلات زیادی نیز مصرف گردد تا تعادل اسید- باز بدن حفظ گردد. برای داشتن استخوان هایی محکم ضروری است که به ازای هر 100 گرم گوشت قرمز 500 گرم سبزیجات یا میوه های تازه مصرف گردد.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 29 خرداد 1400 بروزرسانی: 29 خرداد 1400 گردآورنده: davataz.ir شناسه مطلب: 475

به "خطر پوکی استخوان با مصرف 3 ماده غذایی در کمین شماست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر پوکی استخوان با مصرف 3 ماده غذایی در کمین شماست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید