خواص میوه خولان برای سلامتی
به گزارش مجله انجمن دعوت، در صنعت غذایی، میوه سنجد تلخ برای درست کردن ژله، آب میوه، پوره و سس استفاده می گردد وهمچنین این میوه، در ساخت لوازم آرایشی و محصولات ضد پیری کاربرد فراوانی دارد. البته کاربرد سنجد تلخ، تنها در زمینه صنعت نبوده و از گذشته، به عنوان دارویی گیاهی مورد استفاده قرار می گرفت. با ما همراه باشید تا با خواص سنجد تلخ و مضرات آن بیشتر آشنا شویم.
امروزه درخت خولان دریایی که زادگاه اصلی ان در هیمالایا است نه تنها در بسیاری از نقاط جهان شناخته شده است بلکه محصولات این درخت میوه از مربا و آبمیوه و ژله تا کرم های محافظت نماینده پوست روز بروز در میان مردم محبوبیت بیشتری پیدا می نماید.
در این گیاه اعجاب آور بیش از 190 ماده بیولوژیک فعال نظیر 6 ویتامین، 22 نوع اسید چرب، 42 نوع چربی و 36 نوع فلاونویید وجود دارد.
دامنه انتشار و گستردگی جغرافیایی درخت خولان دریابه خاطر مقاومت شگفت انگیز این گیاه در مقابل تغییرات اب و هوایی دامنه انتشار ان از ارتفاعات پست کنار دریای بالتیک در اروپا تا ارتفاع 5200 متری در دامنه کوه اورست در هیمالایا فرق دارد. در اروپای غربی این گیاه به خاطر خاصیت جذب نمک و تثبیت خاک در کناره های دریا کاشته می شود در حالیکه دراسیای مرکزی محل کاشت ان بیشتر در نواحی بیابانی و خشک است.seabuckthorn میتواند دمای مثبت 40 درجه تا منفی 40 درجه سانتیگراد را تحمل کند و در خاکهای شور و قلیایی به رشد خود ادامه دهد,از ریشه های ضخیم این درختچه به سهولت پا جوشهای بسیاری خارج می شود که خود موجبات انبوه شدن گیاه را در ناحیه ای فراهم می آورد و ازاین جهت است که دراراضی ماسه ای سواحل دریاها برای جلوگیری از حرکت تپه های ماسه ای این درختچه را می کارند تا به سهولت براثر انبوه شدن جلوی پیشرفت این تپه ها را بگیرد.
.بیش از 90 در صد seabuckthorn جهان در کشورهای چین ، مغولستان، روسیه ، اروپای شمالی و کانادا وجود دارد.
میوه درخت خولان دریامیوه ها ترش مزه و گس هستند و معمولا به صورت خام مصرف نمی شوند و از میوه ها به خاطر اسیدیته زیاد ان در تهیه آب میوه و شربت شود ، رنگ مایل به سبز دارد و دو نوع نروماده دارد. میوه اش کوچک تقریباً کروی به رنگ زرد و نارنجی و دارای طعم ترشی است استفاده میشود. به طور معمول میوه ها برای نگه داری کمپرس شده و آبمیوه جدا می شود به جامانده میوه ها که press - cake نامیده می شودبرای استخراج روغن و رنگهای طبیعی زرد و نارنجی و یا درست کردن مربا و ژله و مارمالاد و صدها محصول مختلف دیگر استفاده می شود امروزه اب میوه در بسیاری از کشورهای اسیایی و اروپایی شناخته شده است مثلا در جنوب فرانسه از اب میوه برای درست کردن نوشابه های الکلی و غیر الکلی و در ایتالیا در ساخت نوعی لیکور معروف به نام لیکور توسکانی از ان استفاده می نمایند.
چرا seabuckthorn یک super food است؟میوه کوچک و نارنجی رنگ seabuckthorn که تقریبا نصف یک بلوبری است دوازده برابر بیشتر از یک پرتقال میانه ویتامین ث و سه برابر یک هویج میانه ویتامین A دارد اندازه زیاد پروتیین ، فیبر، آنتی اکسیدان ، ویتامینها و مواد معدنی موجوددرseabuckthorn ان را به یک superfood تبدیل نموده است.seabuckthorn یک رژیم ویژه گیاهخوران و در واقع میوه ای است که همه انچه بدن به ان احتیاج دارد را فراهم می نماید.
ریشه ها، ساقه ها، برگ ها، گل ها، به ویژه میوه های آن غنی از مواد مغذی ومواد زیست فعال است.1
در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با خواص بی نظیر میوه خولان بیشتر آشنا شوید.
مبارزه با استرس اکسیداتیویک تحقیق بر روی موش ها نشان داد که روغن سنجد از استرس اکسیداتیو ناشی از کروم جلوگیری میکند .سایر مواد شیمیایی موجود در عصاره برگ مشاهده شده است که فرایند فراوری نسل رادیکال را کاهش داده و بعلاوه استرس را کاهش می دهد.
محافظت از معدهسنجد تلخ باعث کاهش آسیب زخم معده می شود.در مطالعه ای ثابت شد که افرادی که روزانه سنجد مصرف می کردند به طور قابل ملاحظه ای معده آنها تقویت شد...
کاهش التهابتحقیقات نشان داده است که برگهای سنجد تلخ بسیار ضد التهاب است وباعث کاهش التهاب در بیماران مبتلا به آرتروز می شود. در گروهی از موش ها با تزریق سنجد سبز کاهش التهاب در آنها مشاهده شد.سلولهای التهابی یک ترکیب شیمیایی به نام اکسید نیتریک را منتشر می نمایند که موجب آسیب التهابی می شود.
مبارزه با سلول های سرطانیتحقیقات بر روی موش ها نشان داد که روغن سنجد در رشد تومورها در پوست ومعده موش نقش مهمی دارد.این تحقیقات بر روی 195 موش انجام شد که به کاهش رشد سلول های سرطانی انجامید ...
محافظت از کبدمطالعه ای بر روی 50 بیمار مبتلا به سیروز کبدی انجام شدو معین شد روغن سنجد تلخ شدت بیماری را در بیش از 30 بیمار کاهش می دهد و تقریبا 70٪ آنها در درمان بیماری های مرتبط با کبد مفید هستند.
کاهش دیابتدانشمندان سنجد تلخ را به موش هایی که رژیم غذایی شیرین داشتند،دریافت کردند. این نتایج کاهش قابل توجه فشار خون بالا را نشان داد. بعلاوه مشاهده شد که سطح قند خون افزایش یافته و بعلاوه مقدار چربی خون که محققان در تحقیقاتشان در حال آنالیز بودند را کاهش داد.2
زخم را بهبود می بخشداثربخشی روغن سنجد تلخ در بهبودی زخم بیماران سوختگی مشاهده شد.این روغن به صورت موضعی بر روی پوست اعمال شد.کسانی که این کار را نموده بودند شاهد رشد شگفت انگیز سلول های پوست بر روی زخم خود بودند.. روغن سنجد به منظور افزایش فراوری پروتئین و کاهش سرعت زخم به سرعت در حال افزایش سرعت فرایند بهبود شکل گرفت.
این کار با افزایش فراوری پروتئین و ترمیم فیبر در ماهیچه انجام می شود.
از مغز محافظت می نمایدروغن سنجد تلخ نشان داد که بدن را از آسیب های ناشی از خوردن دارو حفظ می نمایدو برای محافظت مغز در برابر اکسیداتیو بسیار مفید است.
تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با باکتری هاT-2 سمی است که سیستم ایمنی را از بین می برد. روغن سنجد تلخ اثرات سم را کاهش می دهد، بنابراین سیستم ایمنی بدن آنها تقویت می شود. سلولهای قاتل طبیعی بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند و روغن سنجد تلخ باعث کاهش سمیت بدن می شود.
بهبود سلامت قلبروغن سنجد تلخ به طور قابل توجهی مقاومت قلب در برابر استرس داشته و به همین علت می تواند از مسائل ریه جلوگیری کند.
روغن سنجد تلخ دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی است که در جلوگیری از آسیب های قلبی در حین حفظ ساختار و ترکیب شیمیایی مناسب قلب بسیار مفید است. بعلاوه معین شده است که به طور قابل توجهی باعث کاهش لخته شدن گلبول های سفید در نتیجه کاهش احتمال قلب، سکته مغزی و سایر بیماری های قلبی را سبب می شود.
سلامت پوست را بهبود می بخشدروغن سنجد تلخ باعث افزایش ضخامت پوست شده و به فرآیند بهبود پوست سرعت می بخشد. سنجد تلخ از خشکی پوست جلوگیری می نمایند و باعث صاف شدن پوست شده و باعث کاهش فرایند پیری و درمان آفتاب سوختگی و تحریک پوست می شود.
زنان باردار و افراد مبتلا به آلرژی باید قبل از استفاده از سنجد تلخ با پزشک متخصص مشورت نمایند.3
پی نوشت:
1.www.agahibartar.net
2.www.saednews.com
3.www.delgarm.com
منبع: راسخون