طرز تهیه نان پنیری با سبزی؛ یک صبحانه عالی برای مدرسه
به گزارش مجله انجمن دعوت، خبرنگارانـ نان یکی از قدیمی ترین غذا هایی است که بشر در گذشته آن را تهیه نموده است. نان بعلاوه در سراسر دنیا یک ماده غذایی حیاتی و غذای اصلی محسوب می گردد. در تهیه نان از نمک، مخمر، روغن، آب و در بعضی موارد از بعضی ادویه های مخصوص نیز استفاده می نمایند. پخت نان سبک ها و روش های گوناگونی دارد که در نقاط مختلف دنیا فرق دارد. برای تهیه نان معمولا از آرد گندم استفاده می نمایند؛ زیرا مقدار گلوتن آن بسیار زیاد است و باعث اسفنجی شدن و تردی نان می گردد. در ایران انواع نان های سنتی مانند لواش، بربری، سنگک و تافتون طبخ می گردد، درحالی که در کشور های خارجی معمولا از نان هایی مانند نان تست استفاده می گردد که برش های نازکی دارند.
به گزارش مجله انجمن دعوت، نان پنیری با سبزی یکی از انواع خوشمزه نان های فانتزی است که دستور تهیه بسیار آسانی دارد و برای صبحانه و یا تغذیه مدرسه بچه ها شما یک میان وعده سالم و مقوی محسوب می گردد. اگر دوست دارید تجربه تهیه یک نان خوشمزه و خانگی در منزل را داشته باشید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه نان پنیری و سبزی با روشی بسیار آسان و با معرفی نکات مهم مربوط به طبخ نان در منزل همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه نان پنیری با سبزی
آرد گندم: 3 لیوان
پودر خمیر مایه: 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 1 عدد
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
قند: 2 حبه
آب ولرم: دو و نیم لیوان
نمک: نصف قاشق چای خوری
سیاه دانه و کنجد برای تزیین: به میزان دلخواه
پنیر سفید صبحانه: به میزان لازم
سبزی خوردن (ریحون، پیازچه، تره): به میزان لازم
نکات مهم برای تهیه نان در منزل
خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و ... از آن استفاده می گردد. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث فراوری گاز کربنیک و مواد آلی می گردد و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی می نماید. پودر خمیر مایه را می توانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می دهد؛ بنابراین بهتر است آن را به میزان ای که مصرف دارید، بخرید.
مصرف مخمر نان یا پودر خمیر مایه باعث می گردد آنزیمی به نام فیتاز فراوری گردد که باعث تجزیه اسید فیتیک می گردد؛ بنابراین اسید با املاح بالا ترکیبی ایجاد نمی نماید و به این ترتیب املاح جذب می گردد. اگر از جوش شیرین به جای پودر مخمر بهره ببرید، ph مناسب خمیر تغییر می نماید و میکرواورگانیسم ها در این محیط قادر به تجزیه نخواهند بود و درنتیجه جذب املاح مختل می گردد. استفاده از جوش شیرین در خمیر نان باعث اختلال جذب آهن و کم خونی، پوکی استخوان، بیماری های قلبی، اختلال در فعالیت های گوارشی، افزایش اسید معده و بیماری های روده ای می گردد؛ بنابراین اکیدا توصیه می گردد که هرگز به جای استفاده از مخمر در نان از جوش شیرین استفاده نکنید؛ زیرا جوش شیرین اثرات مخربی بر سلامت بدن دارد.
برای فعال شدن خمیر مایه ابتدا 1 قاشق مرباخوری از خمیر مایه را همراه با 1 قاشق مرباخوری شکر در 1 پیمانه آب ولرم حل کنید. برای این کار حتما از ظرف چینی یا پلاستکی وبرای هم زدن قاشق چوبی یا پلاستیکی بهره ببرید. ظرف را حدود 10 تا 15 دقیقه در یک جای ثابت نگه دارید. وقتی روی آب بعد از این مدت کف کرد و پفی شد؛ یعنی خمیر مایه فعال شده است. از نشانه های ور آمدن خمیر این است که اگر با انگشت روی آن را فشار بدهید، جای انگشت روی خمیر باقی می ماند و اگر خمیر ور نیاید، نان سنگین می گردد.
انواع آرد های مناسب برای تهیه نان شامل آرد جو، آرد گندم، آرد سفید، آرد گندم سبوس دار، آرد ذرت و آرد ارزن است. نکته مهمی که در خصوص آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آرد های موجود در بازار فرق دارد. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا بیش تر از اندازهی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز اندازهی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.
اگر میزان آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست می چسبد؛ یعنی باید کمی بیش تر به آن آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره اندازه آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این اندازه باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد گردد.
طرز تهیه نان پنیری با سبزی
1 ـ برای آغاز کار پودر خمیرمایه را با دو حبه قند و آب ولرم مخلوط کنید. روی ظرف را بپوشانید و آن را کنار بگذارید تا حدود 8 دقیقه بماند و به عمل بیاید.
2 ـ روغن زیتون و سفیده تخم مرغ را همراه با نمک با چنگال یا همزن دستی هم بزنید تا یکدست گردد؛ سپس خمیرمایه عمل آمده را به این ترکیب اضافه کنید.
3 ـ در این مرحله آرد را که از قبل الک نموده اید، کم کم و طی سه مرحله به مایه بالا اضافه کنید و هم بزنید تا به حالت خمیر دربیاید. خمیر آماده را در محیط آشپزخانه بگذارید و روی آن را بپوشانید و نیم ساعت زمان بدهید تا استراحت کند.
4 ـ بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، 30 ثانیه آن را ورز بدهید؛ سپس کمی از خمیر را بردارید و کف دستتان آن را به شکل توپک گرد دربیاورید. وسط خمیر یک حفره ایجاد کنید و کمی پنیر و سبزی خوردن دلخواه تان را که از قبل خرد نموده اید، وسط خمیر بگذراید و روی آن را ببندید.
5 ـ کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و توپک های آماده را روی کاغذ روغنی بچینید. زرده تخم مرغ را با چنگال هم بزنید و روی توپک ها رومال کنید و در آخر کمی کنجد و سیاه دانه روی توپک ها بپاشید.
6 ـ سینی فر را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 30 تا 35 دقیقه بگذارید تا نان ها بپزد و پف کند، نوش جان.
منبع: فرارو