طرز تهیه کیک تولد خامه ای در خانه با آموزش خامه کشی
به گزارش مجله انجمن دعوت، پخت یک کیک تولد خامه ای یکی از لذت بخش ترین کارهایی است که می توان انجام داد. اگر تا به حال جرات انجام این کار را نداشته اید، این مطلب را گام به گام دقیق بخوانید و پیش بروید!
جهت دریافت خدمات پتینه نقاشی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
کیک تولد خامه ای ساده
1. طرز تهیه کیک اسفنجی به سبک قنادی ها
مواد لازم | |
آرد | 2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
شیر | 1 پیمانه |
وانیل | یک دوم قاشق چایخوری |
روغن مایع | 2/3 پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد |
بکینگ پودر | 2 قاشق مرباخوری |
مراحل پخت کیک پایه تولد ساده
- ابتدا زرده و سفیده های تخم مرغ ها را از هم جدا کنید. سفیده ها را با همزن برقی خوب بزنید تا فرم بگیرد، سفید رنگ گردد تا از ظرف نریزد، بعد آن را در یخچال بگذارید.
- فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. زرده ها را در یک ظرف مناسب با شکر و وانیل خوب هم بزنید تا سفید رنگ و کش دار گردد.
- اکنون آرام آرام به آن روغن و شیر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
- در یک ظرف آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و دو بار آن ها را الک کنید، بعد آن را به مخلوط زرده اضافه کنید.
- در آخر سفیده را هم به مواد اضافه کنید.
- مواد را به حالت دورانی هم بزنید. توجه کنید که مواد را در یک جهت هم بزنید تا کیک به خوبی پف کند.
- مایه کیک را داخل قالب مورد نظرتان که پیشتر چرب نموده اید بریزید و آن را در فر به مدت 45 دقیقه بگذارید تا کیک بپزد.
- بعد از آنکه کیک آماده شد، آن را از فر بیرون بیاورید و صبر کنید تا کمی خنک گردد، بعد آن را از قالب درآورید.
نکته: اگر کیک شکلاتی را برای تولد می پسندید، 2 قاشق از آرد کم نموده و به جای آن پودر کاکائوی اسپانیایی یا ترکی با کیفیت جایگزین کنید.
2. تهیه خامه فرم گرفته برای کیک تولد
پیشنهاد راحت و حرفه ای ما به شما، خرید خامه قنادی و فرم دادن آن است؛ خامه قنادی به خامه های شیرین با چربی بالای 30 درصد گفته می گردد که در مغازه های لوازم قنادی و هایپرمارکت ها موجود است. خامه های قنادی معمولا در بسته های 1 تا 5 کیلویی موجود هستند. (قیمت از کیلویی 15 تا 20 هزار تومان است که برای یک کیک کوچک 4-5 نفره، یک کیلو خامه قنادی کاملا کافی است.)
خامه قنادی شیرین است و احتیاجی به اضافه کردن شکر ندارد. روش نگهداری خامه قنادی به این صورت است که باید حتما در فریزر نگهداری گردد. معمولا 6 ماه تاریخ انقضا دارد و موقع استفاده باید از فریزر خارج کنید و در یخچال بگذارید تا یخ آن کم کم آب گردد.
نکات مهم در فرم دادن خامه قنادی
برای فرم دادن خامه قنادی ابتدا باید آن را در محیطی سرد و خنک فرم بدهید. یادتان باشد اگر آشپزخانه گرم باشد یا کتری و غذا روی گاز و شعله گاز روشن باشد خامه فرم نمی گیرد. هر مقدار خامه احتیاج دارید به اندازه مصرف، خامه را چند ساعت قبل از فریزر بیرون بیاورید و بگذارید در یخچال یخش باز و نرم گردد. خامه فقط باید نرم گردد اما نباید گرم باشد. پس خامه را سرد باید فرم بدهید. بهترین ظرف برای فرم دادن به خامه ظرف پیرکس یا استیل است. از ظرف پلاستیکی استفاده نکنید چون چربی خامه به ظرف می چسبد و خوب فرم نمی گیرد.
بهتر است اندازه کاسه مناسب با مقدار خامه و پره های همزن شما باشد. به این ترتیب چرخش پره های همزن به همه جای خامه یک اندازه است و خامه خوب فرم می گیرد. یک فوت کوزه گیری عالی در طریقه درست کردن و فرم دادن خامه قنادی در منزل این است که به مدت 5 دقیقه پره های همزن را در فریزر بگذارید تا سرد شوند و کار فرم دهی خامه را بهتر پیش ببرند.
مرحله فرم دریافت خامه قنادی
برای فرم دریافت خامه قنادی ابتدا باید خامه را به مدت 2 دقیقه با دور کند هم بزنید تا یکدست و کمی سنگین گردد. سپس با دور تند تا جایی خامه را هم بزنید که فرم بگیرد. خامه را فقط در یک جهت هم بزنید. معمولا در این مرحله بعد از 5 دقیقه هم زدن خامه قنادی شبیه خامه فرم گرفته می گردد اما این فرم دهی اصلی نیست و کاذب است چون نمی توانید با این خامه ماسوره بزنید.
فرم خامه باید به گونه ای گردد که دیگر پره های همزن نتوانند بچرخند و شرایط خامه به گونه ای باشد که انگار دور پره های همزن پیچ خورده است. پس تا رسیدن به این حالت هم زدن خامه را ادامه بدهید. زمانی که خامه را فرم می دهید در دقایق اولیه براق است و سپس مات می گردد پس نگران این مسئله نشوید.
بعد از فرم دریافت خامه قنادی دیگر نباید آن را هم بزنید چون به اصطلاح کره می گردد و دیگر نمی توانید آن را هم بزنید.
اگر می خواهید خامه فرم گرفته رنگی داشته باشید بعد از فرم دریافت آن از پودر ژله به رنگ دلخواه بهره ببرید و هم بزنید. موقع ماسوره زدن یا خامه کشی این کار را را در یک محیط خنک و به سرعت انجام دهید تا خامه از فرم نیافتد.
خامه فرم گرفته با خامه صبحانه و شکر
اگر دوست دارید به صورت کاملا ساده و خانگی خامه را تهیه کنید، روش زیر را پیش بگیرید. (ولی باور کنید همان خرید خامه خیلی بهتر و حرفه ای تر و کم دردسرتر است.)
مواد لازم برای خامه خانگی | |
شکر | 100 گرم |
خامه پاستوریزه صبحانه | 2 بسته |
عصاره وانیل | به مقدار لازم |
دستور تهیه خامه فرم گرفته خانگی
- برای تهیه این نوع خامه، دمای محیط کاملا بایستی سرد و خنک باشد. ظرف پیرکسی را داخل یخچال بگذارید تا خنک گردد. سپس آب خامه صبحانه را کاملا جدا نموده و خامه را همراه شکر درون ظرف خنک بریزید.
- حدود 10 تا 15 ثانیه با چنگال شکر و خامه را با هم مخلوط کنید. در ظرف را بگذارید و آن را 25 دقیقه داخل فریزر بگذارید تا خامه کمی یخ ببندد. بعد از این مدت زمان ظرف را از فریزر خارج کنید و خامه را از اطراف به سمت داخل هم بزنید.
- دوباره در ظرف را بگذارید و آن را به مدت 20 تا 25 دقیقه درون فریزر قرار دهید. همین مراحل را انجام دهید تا خامه سفت و فرم گرفته گردد. خامه را از اطراف ظرف به مرکز آن جمع کنید و عصاره وانیل را به خامه اضافه کنید و با همزن برقی با دور تند خامه را هم بزنید تا زمانی که خامه کاملا سفت و لطیف و پفکی گردد و زمانی که ظرف را برمی گردانید از داخل آن نریزد و حجم خامه تقریبا 6 برابر حجم اولیه اش شده باشد.
- خامه کیک آماده شده را می توانید در ظرف در بسته در فریزر نگهداری کنید توجه کنید که زمان استفاده، خامه کیک را دوباره باید هم بزنید سپس بهره ببرید.
3. مراحل فیلینگ گذاری کیک
- کیک سرد شده را را به 2 یا 3 لایه تقسیم کنید. (با دقت)
- روی هر لایه را با آب کمپوت، آب میوه و یا شیر مقداری مرطوب کنید. (این کار باعث نرم شدن کیک و یکدست تر شدن آن می گردد.)
- مقداری خامه روی هر لایه بگذارید و پخش کنید.
- لایه اول را روی پایه گردان کیک قرار دهید. (پایه گردان در لوازم قنادی فروشی ها موجود است و از قیمت 20 هزار تومان به بالا یافت می گردد)
- کمی گردو، موز، آناناس و یا حتی شکلات چیپسی (هرکدام که در دسترس بود) روی لایه پخش کنید.
- حالا مقدار کمی خامه روی آن گذاشته و پخش کنید.
- لایه های بعدی را به همین ترتیب روی لایه اول قرار دهید و فیلینگ گذاری کنید.
- زمان گذاشتن لایه آخر کیک همواره نباید فراموش کنید که لایه آخر کیک باید حتما برعکس روی کیک گذاشته گردد.
4. آستر کشی کیک تولد
آستر کشی یعنی ابتدا یک لایه نازک خامه روی کیک بکشید، درون یخچال قرار دهید تا کمی سرد گردد و بعد لایه اصلی را روی آن بکشید. این کار باعث تمیزتر شدن خامه کشی خواهد شد و خرده های کیک را جذب خامه می نماید تا در مرحله نهایی خامه کشی، وارد خامه نشوند.
مطابق فیلم زیر کار را پیش ببرید؛ دورتا دور کار، مخصوصا جاهایی که حفره و جای خالی می باشد را خامه گذاشته و با پالت (که این هم در لوازم قنادی فروشی ها یافت می گردد) کاملا صاف کنید.
https://angize.com/wp-content/uploads/2020/12/leila-liife-121094662-1463387584049168-4063700490751297936-n.mp4
5. اصول خامه کشی کیک
بعد از گذشت حداقل 3 ساعت از گذاشتن کیک آسترکشی شده در یخچال، آن را بیرون آورده و دقیقا به همان روال قبلی که در فیلم دیدید، آغاز به خامه کشی کیک کنید.
نکته: شما می توانید با اضافه کردن چند قطره ژله ای رنگ خوراکی، خامه را به زنگ دلخواه خود درآوردید.
در ادامه عکس هایی برای ایده دریافت و تزیین کیک تولد خامه برای شما گذاشته ایم تا با سلیقه خود از میان آنها یکی را انتخاب نموده و پیش ببرید.
6. ایده هایی برای تزیین کیک تولد خامه ای
این نوع کیک را سابله می گویند (بدون آستر کشی)
کیک تولد خامه ای شیک با دیزاین میوه
کیک تولد خامه ای دخترانه با تزیین میوه
اگر نتوانستید خامه کیک را صاف کنید، این مدلی روی آن طرح ایجاد کنید تا کسی هم شک نکند!
کیک تولد خامه ای ساده با تزیین گل طبیعی
کیک تولد خامه ای بچگانه ساده
کیک تولد خامه ای شیک دخترانه با دراژه و اسمارتیز
سخن آخر
امیدواریم با استفاده از این مطلب، بتوانید کیک تولد خامه ای خوشمزه و خانگی درست کنید که در خاطرتان شیرین بماند. نباید فراموش کنید که شما می توانید سوالات و نظرات خود را در پایین همین مطلب با کارشناسان ما در میان بگذارید.
پیشنهاد می کنیم برای تزیین کیک تولد خامه ای خود، از مطلب 30 مدل کیک خانگی و تزیین آن ها با مواد مختلف نیز دیدن بفرمایید.
منبع: مجله انگیزه