مبتلایان به دیابت چه میوه هایی می توانند بخورند و از کدام میوه ها دوری نمایند؟
به گزارش مجله انجمن دعوت، مصرف میوه، یکی از خوشمزه ترین روش های رفع کردن گرسنگی و البته دریافت مواد مغذی روزانه است. اما از آنجایی که بیشتر میوه ها حاوی قند هستند، این سوال پیش می آید که آیا افراد مبتلا به دیابت می توانند هر میوه ای را با خیال راحت مصرف نمایند؟
بنا به گفته انجمن دیابت آمریکا مصرف تمام میوه ها برای دیابتی ها تا زمانی خوب است که به آن میوه حساسیت نداشته باشند. با اینحال همه میوه ها به یک میزان مفید نیستند.
میوه های مضر برای دیابتی ها
بنابه گفته پزشکان هیچ کس نباید به طور کل میوه ای را از رژیم غذایی خود حذف کند. اما افراد مبتلا به دیابت باید میوه های زیر را در حد بسیار کمی مصرف نمایند:
* میوه های سرشار از قند
میوه هایی که شاخص گلیسمی (GI) بالایی دارند، میزان قند خون فرد را افزایش می دهند. میوه هایی که شاخص گلیسمی آنها بین 70 و 100 است، مملو از قند هستند. از این میوه ها می توان به هندوانه، خربزه، خرما خشک، آناناس و موزهای خیلی رسیده اشاره نمود. البته می توان از این میوه ها در حد بسیار کم و محدود مصرف کرد.
* میوه های سرشار از کربوهیدرات
کربوهیدرات های موجود در میوه ها روی میزان قند خون افراد اثر می گذارند. بنابراین افراد دیابتی هنگام مصرف میوه باید این مورد را در نظر داشته باشند. از میوه های حاوی کربوهیدرات فراوان باید به موز، انبه و میوه های خشک مانند خرما خشک، کشمش و گوجی بری اشاره نمود.
میوه های مناسب برای دیابتی ها
دیابتی ها پیش از هر چیز باید میوه های تازه مصرف نمایند و هرگز به سراغ میوه های کنسروی یا یخ زده که حاوی شکرافزوده هستند نروند. قند میوه ها طبیعی است و ضرر بسیار کمتری برای افراد مبتلا به دیابت دارد اما میوه های فرآوری شده حاوی قند مصنوعی اضافی هستند.
1. انواع توت ها
توت ها برای دیابتی ها ابرغذا به حساب می آیند. یک فنجان توت تازه 84کالری و 21گرم کربوهیدارت دارد. این میوه حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با انواع بیماری ها، همانند سرطان و بیماری های قلبی، مبارزه می نمایند.
2. آلبالو
آلبالو ضدالتهاب است و یک فنجان از آن 52کالری و 12,5 گرم کربوهیدرات دارد. آلبالوها سرشار از آنتی اکسیدان هستند. این میوه به صورت تازه، کنسروشده، یخ زده یا خشک هم وجود دارد. اما بیشتر میوه های کنسرو شده و یخ زده حاوی شکرافزوده اند و برای افراد دیابتی مناسب نیستند. بنابراین بهتر است این میوه تازه مصرف گردد.
3. هلو
یک عدد هلوی میانه حاوی 59کالری و 14گرم کربوهیدرات است و برترین میوه برای دیابتی ها به شمار میرود. این میوه حاوی ویتامین C و پتاسیم است و سوخت وساز بدن را افزایش می دهد. افراد دیابتی بدون هیچ نگرانی می توانند از این میوه مصرف نمایند.
4. زردآلو
یک عدد رزدآلو حاوی 17کالری و 4گرم کربوهیدارت است. با مصرف 4 عدد زردآلو ویتامینA روزانه بدن تکمیل می گردد. بعلاوه این میوه سرشار از فیبر و برترین میوه برای افراد مبتلا به دیابت است.
5. سیب
یک عدد سیب، 95کالری و 25گرم کربوهیدرات دارد. سیب مملو از فیبر است و ویتامین C هم دارد. پوست سیب بسیار مغذی است و حاوی آنتی اکسیدان های محافظ قلب است. این میوه مناسب دیابتی هاست.
6. پرتقال
پرتقال ها منبع ویتامین C هستند و از آنجایی که کربوهیدارت کمی دارند، برای دیابتی ها مناسب اند. یک عدد پرتقال 15گرم کربوهیدارت و 62کالری انرژی دارد. پرتقال حاوی فولات و پتاسیم هم هست که می تواند فشار خون را در شرایط عادی حفظ کند.
7. گلابی
گلابی حاوی ویتامین K و فیبر و میوه ای عالی برای دیابتی هاست.
8. کیوی
کیوی حاوی پتاسیم، فیبر و ویتامین C است و یک عدد از آن فقط 10گرم کربوهیدرات دارد که این میوه را برای دیابتی ها مناسب می نماید.
با مصرف میوه های مفید و پرهیز از میوه هایی که قند و کربوهیدرات فراوان دارند، می توان سطح قند خون را پایین و در حد عادی نگهداشت.
منبع: فرارو