نحوه کاشت فلفل دلمه ای در خانه
به گزارش مجله انجمن دعوت، فلفل دلمه ای ها مانند گوجه فرنگی و بادمجان در برابر سرما بسیار آسیب پذیر هستند به همین دلیل می توان آنها را جزء سبزی های فصل گرم دسته بندی کرد.
جهت دریافت خدمات پتینه با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
به گزارش مجله انجمن دعوت به نقل از بیتوته، فلفل دلمه ای ها را باید در جای بکارید که به نور خورشید دسترسی داشته باشد و از باد نیز در امان باشد. پیشنهاد ما به شما پرورش فلفل دلمه ای در پشت پنجره است هر موقع هوا خوب بود پنجره را باز کنید و هر زمان هم که طوفانی بود پنجره را ببندید.
بهترین زمان کاشت فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای ها مانند گوجه فرنگی و بادمجان در برابر سرما بسیار آسیب پذیر هستند به همین دلیل می توان آنها را جزء سبزی های فصل گرم دسته بندی کرد. زمان مناسب کاشت فلفل دلمه ای فصل بهار می باشد. این گیاه بهتر است در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرد چرا که کمبود نور باعث پژمردگی آن می گردد.
روش کاشت بذر فلفل دلمه ای در باغ و باغچه
برای کشت فلفل دلمه ای در سطح وسیع ابتدا بذر را در خزانه کاشته و پس از رشد آن نشای حاصله را به محل مورد نظر منتقل می نمایند. جوانه زنی بذرهای فلفل دلمه ای در مدت 7 تا 8 روز اتفاق می افتد. در این مدت گیاه به اندازه 12 الی 18 سانتی متر رشد می نماید و می توان آن را به زمین اصلی کشت منتقل کرد. دمای مناسب برای رشد فلفل دلمه ای 27 الی 32 درجه سانتی گراد می باشد.(بیشتر بخوانید:خواص فلفل دلمه)
فلفل دلمه ای ها مانند گوجه فرنگی و بادمجان در برابر سرما بسیار آسیب پذیر هستند
پرورش و کاشت بذر فلفل دلمه ای قرمز در خانه (گلدان)
بذرها را به مدت 3 الی 10 ساعت داخل آب ولرم بریزید؛ به طوریکه پس از طی این مدت بذرها ته نشین شوند. (برای افزایش سرعت جوانه زنی ناشی از شکسته شدن پوست سخت خارجی)
ظرف کشت مورد نظر خود را با خاک های آماده پر کنید.
حفره ای کوچک به عمق یک سانتی متر ایجاد نموده، بذر فلفل دلمه ای را در آن گذاشته و حفره با خاک پر کنید.
با آبپاش اقدام به آبیاری دانه های کاشته شده کنید.
ظرف را به محیط گرم ببرید. (دمای حدودا 30 درجه سانتی گراد)
تا قبل از جوانه زدن از خشک شدن سطح خاک جلوگیری کنید.
زمانی که نشا 4 برگه شد، آن را به گلدان جدید انتقال دهید.
در ابتدا باید گلدان مورد نظر خود را با خاک حاصلخیز و دارای زهکشی بالا که از قبل تهیه نموده اید، پر کنید. مخلوطی از کوکوپیت، پرلیت و خاک مخصوص گلدان، برای کاشت فلفل دلمه ای در گلدان بسیار مناسب است.
هر نشا در گلدانی با قطر 10 سانتی متر کاشته گردد. یا اینکه تمام نشاها در گلدان عظیم و با فاصله 8 الی 10 سانتی متر کشت شوند.
گلدان را به خوبی آبیاری نموده و در محیطی پر نور و گرم قرار دهید.
از این پس آبیاری هر چند روز یکبار باید صورت گیرد.
در صورت نگهداری گلدان کشت، پشت پنجره یا حتی در بالکن باید اقدام به گرده افشانی کنید.
برای گرده افشانی از یک عدد گوش پاک کن یاری بگیرید.
گوش پاک کن را به آرامی به گرده بساک گل نر مالش دهید و آن را به کلاله گل ماده منتقل کنید.
بعد از گرده افشانی گل ها به مرور تبدیل به فلفل دلمه ای می شوند.
هنگامی که نشا فلفل دلمه ای 4 برگه شد، آن را به گلدان جدید انتقال دهید
مراقبت های مورد احتیاج فلفل دلمه ای :
فلفل ها باید در جای گرم و نور کافی قرار داد. استفاده از چراغ های فلورسنت برای فلفل مناسب است و روزانه به مدت 8 تا 16 ساعت می توانید از این چراغ ها بهره ببرید.
PH خاک باید بین 5.5 تا 5.7 باشد. برای متعادل کردن PH می توانید از آهک برای بالا بردن آن و از خاک کمپوست برای کاهش PH بهره ببرید.
میزان آبیاری مورداحتیاج فلفل دلمه ای
هرچند این گیاهان خشکی را بهتر از سایر صیفی جات تحمل می نمایند اما در بسیاری از موارد همین آبیاری نامناسب باعث تند شدن بعضی اقلام آنها می گردد. از این رو ضروری است تا همواره خاک گیاه فلفل دلمه ای مرطوب نگه داشته گردد.
برای افزایش فلفل ها زمانی که گیاه گل می دهد؛ با یک قلمو یا گوش پاک کن تمیز روی بساک گل های نر بکشید و گرده ها را به گل ماده منتقل کنید. گرد افشانی موجب افزایش محصولات می گردد.
دوره رشد فلفل از زمان باروری تا برداشت محصول 60 تا 120 روز است.
فلفل ها را باید در عمق 30 تا 45 سانتی متری در خاک بکارید. برای رشد بهتر آنها کمپوست و کودهای دیگر نیز به خاک اضافه کنید. فاصله میان هر نشاء باید حداقل 30 سانتی متر از هم باشد.
بعد از این که فلفل ها قد کشیدند و بارور شدند باید برای آن یک تکیه گاه درست کرد تا ساقه ها بتوانند وزن فلفل را تحمل نمایند. می توانید از دیرک، میله های چوبی و یا فلزی بهره ببرید.
دوره رشد فلفل از زمان باروری تا برداشت محصول 60 تا 120 روز است
فلفل های دلمه ای در گلخانه
برداشت فلفل باید در زمان مناسب خود صورت گیرد. هنگامی که فلفل ها عظیم شوند و تغییر رنگ داشته باشند نشان دهنده فصل برداشت است. برای برداشت فلفل ها از قیچی و یا چاقوی تیز بهره ببرید.
برداشت فلفل دلمه ای
کاشت فلفل دلمه ای و پرورش آن برای در منزل و آپارتمان همچنین در فضای باز به راحتی صورت می گیرد. فقط باید توجه کنید که فلفل دلمه ای را باید در دمای 21 تا 26 درجه نگهداری کنید. هوای سرد برای این گیاه اصلا مناسب نیست.
نکاتی برای کاشت و پرورش فلفل دلمه ای:
در هنگام انتقال نشا ها به گلدان اصلی مراقب باشید که ریشه های گیاه آسیب نبینند. گلدان را با خاک مناسب پر کنید و نشا را به دقت در خاک بکارید.
پس از انتقال نشاها، ضروری است که به طور مرتب گیاه را آبیاری کنید.
باید این نکته را بدانید که گیاه فلفل دلمه ای برای رشد به دما و نور کافی احتیاج دارد. هر چند روز یک بار، خاک را به طور کامل خیس کنید. اجازه دهید خاک در بین هر آبیاری خشک گردد.
نکاتی برای برداشت فلفل دلمه ای از زمان کاشت نشا تا برداشت فلفل دلمه ای 6 تا 10 هفته طول می کشد. برداشت فلفل ها را زمانی انجام بدهید که حدود 85 درصد رنگ میوه به تکامل رسیده باشد.
می توانید در طول هفته یک تا سه مرتبه محصول خود را برداشت کنید.
برای سهولت در زمینه برداشت فلفل ها می توانید از یک قیچی یا چاقوی تمیز برای بریدن ساقه فلفل ها بهره ببرید. از طرفی باید فلفل ها را با ساقه 2 تا 5 سانتیمتری جدا کنید.
منبع: جام جم آنلاین