آلرژی های غذایی در اطفال

به گزارش مجله انجمن دعوت، اگر سابقه اگزما، آسم، تب یونجه یا حساسیت های غذایی در خانواده وجود داشته باشد، بچه ها خانواده با احتمال بیشتری مستعد ابتلا به آلرژی هستند. بنابراین اکیداً توصیه می گردد

آلرژی های غذایی در اطفال

نویسنده: محمد جواد واعظی

اگر سابقه اگزما، آسم، تب یونجه یا حساسیت های غذایی در خانواده وجود داشته باشد، بچه ها خانواده با احتمال بیشتری مستعد ابتلا به آلرژی هستند. بنابراین اکیداً توصیه می گردد که چنین اطفالی در شش ماه اول زندگی با شیر مادر تغذیه شوند. خوراکی ها به دلایل متعدد از جمله ماندگاری طولانی مدت، رنگ یا طعم، حاوی مواد افزودنی هستند. البته این افزودنی ها پیش از استفاده در مواد غذایی مورد ارزشیابی و نظارت قرار می گیرند. اما بدن برخی افراد به این مواد حساسیت نشان می دهند. اگر چنین کاری برایتان امکان پذیر نیست حتماً از پزشک تان بخواهید که فرمول شیر طفل شما را مشخص کند. هنگام از شیر گرفتن طفل و آغاز تغذیه معمولی، ابتدا با غذاهای حساسیت زا مانند شیر گاو، تخم مرغ، گندم، دانه های روغنی، آجیل، ماهی و میگو آغاز کنید. به این ترتیب می توانید موارد حساسیت را کشف کنید. البته هیچکدام از این غذاها را پیش از شش ماهگی آغاز نکنید. بسیاری از اطفال در ابتدا به شیر و تخم مرغ حساسیت نشان می دهند اما حساسیت به بادام زمینی معمولاً دیرتر ظاهر می گردد.

حساسیت به بادام زمینی

اطفالی که حساسیتی مانند (اگزما یا حساسیت غذایی) دارند، یا فردی از وابستگان درجه یک آنها مبتلا به (آسم، اگزما یا تب یونجه) است، احتمال بروز حساسیت به بادام زمینی در آنها بیشتر است. اگر چنین است، پیش از استفاده از بادام زمینی یا فرآورده های آن در تغذیه کودک، با پزشک مشورت کنید. البته در دوران شیردهی می توانید از محصولات بادام زمینی (مانند کره بادام زمینی) بهره ببرید مگر آنکه به آن حساسیت داشته باشید یا پزشک تان مصرف آن را منع نموده باشد. از خوراندن بادام زمینی یا فرآورده های آن به طفل پیش از شش ماهگی خودداری کنید. بعلاوه هیچگاه دانه بادام زمینی را بطور کامل به طفل تان ندهید، زیرا خطر مسدود کردن راه تنفسی وجود دارد. بر چسب مواد غذایی را به دقت مطالعه کنید و مطمئن شوید حاوی بادام زمینی نباشد.

چطور بدانیم که طفل دچار حساسیت غذایی است؟

واکنش آلرژیک می تواند شامل موارد زیر باشد:

* اسهال و استفراغ

* سرفه

* نفس نفس زدن

* خارش گلو و زبان

* ورم لب ها و گلو

* آب ریزش بینی یا گرفتن بینی

* قرمزی، تورم و خارش چشم ها

بیشتر بخوانید: آلرژی های غذایی در بچه ها

حساسیت به مواد افزودنی

خوراکی ها به دلایل متعدد از جمله ماندگاری طولانی مدت، رنگ یا طعم، حاوی مواد افزودنی هستند. البته این افزودنی ها پیش از استفاده در مواد غذایی مورد ارزشیابی و نظارت قرار می گیرند. اما بدن برخی افراد به این مواد حساسیت نشان می دهند. غذاهای فرآوری شده مقادیر بیشتری مواد افزودنی دارند و سطح قند و شکر و چربی بالاتری دارند. بنابراین بهتر است از خوردن آنها پرهیز گردد.

منبع مقاله :

واعظی، محمد جواد، (1396)، دانستنیهای پزشکی، قم: نوید حکمت، چاپ اول.

منبع: راسخون
انتشار: 6 آبان 1400 بروزرسانی: 6 آبان 1400 گردآورنده: davataz.ir شناسه مطلب: 656

به "آلرژی های غذایی در اطفال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آلرژی های غذایی در اطفال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید