برترین دسرهای ایرانی از نگاه گردشگران خارجی

به گزارش مجله انجمن دعوت، برترین دسرهای ایرانی

بیشتر گردشگرانی که به ایران می آیند، معمولا اولین چیزی که در منوی رستوران ها می بینند، کباب و جوجه است. اما چیزی که در این میان نظر همه را جلب می نماید این است که ایران شیرینی ها و دسرهای منحصر به فردی دارد که گردشگر ها معمولا از آن ها خوششان می آیند. شیرینی هایی مثل زولبیا و بامیه و یا شله زرد جزو برترین دسرهای ایرانی محسوب می شوند. علاوه بر آن گردشگران از این موضوع تعجب می نمایند که چرا بسیاری از غذاهایی که در خانه های ایرانی پخت می گردد، در رستوران ها دیده نمی گردد و یا همین دسرها چرا به عنوان یکی از گزینه های همیشگی در منوی رستوران ها نیست. به هرحال در لیست زیر که خبرنگاران برایتان آماده نموده، می توانید 10 مورد از برترین دسرهای ایرانی را ببینید که از نظر گردشگر های خارجی بسیار محبوب می باشد.

برترین دسرهای ایرانی از نگاه گردشگران خارجی
  • زولبیا و بامیه

معمولا خود ما ایرانی ها این دسر را بیشتر در ماه مبارک رمضان خریداری می کنیم و می خوریم. اما از نگاه گردشگران خارجی این دسر همواره باید خورده گردد. زولبیا معمولا از ترکیب موادی چون آرد، ماست، روغن، جوش شیرین و زعفران تهیه می گردد. به این صورت که نشاسته و ماست با هم مخلوط شده، روغن را به آن اضافه می کنیم و زمانی که مایع درست شد، آب، گلاب و زغفران را به آن اضافه نموده و سرخش می کنیم. بامیه نیز شکر، آب، گلاب، زعفران و … دارد.

  • رنگینک

درختان خرما به ویژه در امتداد خلیج فارس و منطقه ها گرمتر جنوب ایران، به طرز فراوانی وجود دارند و رنگینک یکی از برترین دسرهای ایرانی است که در جنوب کشور به وسیله خرما درست می گردد. خرماهای نرم، با گردو تست شده و سپس در مخلوطی از آرد تفت داده شده، کره، دارچین و هل و در نهایت با پسته های خرد شده پر می گردد. رنگ و شکل و شمایل رنگینک، باعث شده اند که با نگاه کردن به آن دلمان بخواهد که سریع آن را امتحان کنیم.

  • فالوده شیرازی

جالب است که گردشگران خارجی در ابتدا فکر می نمایند که فالوده یک جور نودل است. یکی از گردشگران گفته است که بعد از اینکه فالوده خوردم، متعجب شدم که چطور بدون آن می گردد زندگی کرد. حرف از فالوده که به میان می آید، اولین شهر هم که شیراز است که ذهنمان به سمتش می رود. این دسر بیشتر در تابستان محبوب است که می توان آن را با کمی لیموی تازه نوش جان کرد و از گرما رهایی یافت.

  • بستنی سنتی

در تمام جهان بستنی های متفاوتی وجود دارند که علاقمندان به این دسر را جذب خود می نمایند. اما بستنی سنتی که می گویند در دهه 1950 به وسیله فردی به نام اکبر مشتی درست شده، یکی از معروف ترین دسرهایی است که خارجی ها عاشقش می شوند. ترکیب بستنی وانیل زعفرانی با گل رز و پسته مطمئن باشید که شما را شاد می نماید، اما نه به مقدار تکه های کرم یخ زده ای که در این بستنی وجود دارد.

خارجی ها معمولا یاد می گیرند که بستنی سنتی را چگونه می گردد خورد. اینکه با نان بستنی آن را بخورید بخورید، تنها به صورت کاسه ای و یا بستنی را با فالوده ترکیب کنید، همگی بسیار خوشمزه هستند.

  • شله زرد

نکته جالب در خصوص این دسر این است که گردشگران خارجی آن را با مفهوم نذری می شناسند. جهانگرد ها وقتی کسی را می بینند که این مورد از برترین دسرهای ایرانی را به بقیه می دهد معمولا بسیار کنجکاو می شوند و در خصوص این رسم سوالاتی می پرسند و برایشان بسیار جالب است. به هر حال با در نظر گرفتن تمام این موارد، شله زرد یکی از خوشمزه ترین دسرهای ایرانی است که از ترکیب برنج، آب، زعفران، گلاب، شکر و … درست می گردد.

  • شیرینی یزدی

یکی دیگر از محبوب ترین دسرهایی که بیشتر گردشگران به آن اشاره می نمایند، شیرینی های یزدی است. یزد به خاطر این شیرینی ها بسیار معروف است و هر گردشگری که به این شهر کویری می رود باید از انواع و اقسام آن ها استفاده کند. یکی از جاهایی که می توانید شیرینی فروشی های زیادی پیدا کنید، میدان امیرچخماق است.

معمولا جهانگرد ها از دسرهایی مثل باقلوا، قطاب یزدی، پشمک و… بسیار تعریف می نمایند و در سفرنامه هایشان، اگر به یزد سفر نموده باشند، حتما راجع به شیرینی های یزدی چیزی نوشته اند.

  • کلوچه

مطمئنا یکی از برترین دسرهای ایرانی کلوچه است. این شیرینی که ترکیبات متفاوتی مثل دارچین، شکر، گردو و غیره دارد تقریبا در منطقه ها مختلف ایران یافت می شوند که طرز پختی متفاوت دارند. مثلا در کرمان نوعی کلوچه به نام کلمپه وجود دارد که داخل آن خرما و مواد دیگر دارد و یا یکی دیگر از کلوچه های معروف، کلوچه فومن می باشد. گردشگرانی که به ایران می آیند عاشق خوردن کلوچه با چای می شوند که معمولا در عصر سرو می گردد.

  • سوهان

سوهان را می توان دسر معروف قم نامید که با جوانه گندم، تخم مرغ، گل رز، شکر، کره و هل درست می گردد. روی این دسر با پسته تزیین می گردد که مزه بسیار خوبی به آن می دهد. گردشگران می گویند که این شیرینی بسیار اعتیادآور است مخصوصا اگر یک قوری چای هم دم دست تان باشد.

  • گز

هیچ سفری به اصفهان بدون گز تکمیل نمی گردد. این مورد از برترین دسرهای ایرانی علاوه بر اصفهان در جاهایی مثل چهارمحال و بختیاری و کرمان نیز دیده می گردد. موادی که در این دسر استفاده می گردد عبارتند از: شکر، سفیده تخم مرغ، مغز بادام و پسته و هل و گلاب

البته این شیرینی در نقاط مختلف مزه ها و طعم های متفاوتی دارد که همین موضوع باعث شده در میان دسرهای محبوبی قرار بگیرد که گردشگران از آن یاد نمایند.

  • حلوا

حلوای ایران از دیگر جاهای خاورمیانه متفاوت تر است. آرد سفیدی که به آرامی تفت داده می گردد و موادی مثل شکل، گلاب و زعفران طعم خاصی به این دسر می دهند که هرگز از یاد هیچ کسی نمی رود. با اینکه این دسر بیشتر در مراسم خاص درست می گردد، اما میان برترین دسرهای ایرانی از نگاه گردشگران جای خود را ثابت نموده است.

منبع: theculturetrip.com

منبع: الی گشت
انتشار: 29 فروردین 1401 بروزرسانی: 29 فروردین 1401 گردآورنده: davataz.ir شناسه مطلب: 831

به "برترین دسرهای ایرانی از نگاه گردشگران خارجی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین دسرهای ایرانی از نگاه گردشگران خارجی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید