خوراکی های حاوی ویتامین D برای پیشگیری از ویروس کرونا
به گزارش مجله انجمن دعوت، بنابر آنالیز های محققان، ویتامی D فواید مختلفی از جمله بهبود شرایط پوست، تنظیم مقدار کلسیم و فسفات بدن، سالم نگهداشتن استخوان ها، دندان ها، ماهیچه ها و همچنین افزایش توان سیستم ایمنی بدن دارد.
به گزارش مجله انجمن دعوت از ایسنا، ویتامین D به وسیله نور خورشید و رژیم غذایی مناسب به بدنمان می رسد اما بیشتر مردم به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار ندارند و در عین حال رژیم غذایی مصرفی شان ویتامین D کمی دارد. ضمناً افرادی که پوست تیره تری دارند، باید زمان بیشتری زیر نور خورشید قرار داشته باشند تا ویتامین D کافی جذب بدن آنها گردد.
محققان در آنالیز های خود دریافته اند که ویتامین D با بهبود شرایط سیستم ایمنی بدن می تواند از خطر ابتلا به ویروس کرونا یا از شدت آن بکاهد.
همچنین این ویتامین می تواند جلوی عفونت های تنفسی دیگر فصل زمستان را هم بگیرد. در آنالیز های بیشتر تعیین شده است افراد مبتلا به کمبود ویتامین D بیش از دیگران به عفونت های مجرای تنفسی فوقانی مبتلا می شوند.
مجرای تنفسی فوقانی به بخش هایی گفته می گردد که خارج از قفسه سینه قرار دارند و عبارتنداز بینی، حفره بینی، سینوس ها، گلوگاه بالا و پایین و حنجره که البته بخشی از حنجره در بخش دستگاه تنفسی تحتانی واقع شده است بنابراین باید با روش های مختلف جلوی کمبود این ویتامین مهم در بدن را گرفت.
در اینجا بهترین منابع خوراکی دریافت ویتامین D معرفی شده است:
1. قرص
قرص ویتامین D3 آسان ترین روش رساندن این ویتامین به بدن است و بنابه توصیه متخصصان در روزهای زمستانی که نور خورشید کمتری وجود دارد، به روزانه 28 میکروگرم ویتامین D (1120 IU) ویتامین D احتیاج داریم.
این مقدار ویتامین با مصرف روزانه دو قسمت ماهی سالمون یا 16 عدد تخم مرغ برابر است البته هنگام مصرف مکمل های ویتامین D، آنها را همراه با وعده غذایی تان مصرف کنید زیرا چربی های موجود در غذا، جذب ویتامین D را آسان تر می نمایند.
2. نان
مصرف نانی که با غلات کامل درست شده است و با ویتامین های B و D غنی شده اند، یکی دیگر از روش های آسان و مفید مصرف ویتامین D3 است.
غلات کامل علاوه بر ویتامین D حاوی فیبر و ویتامین B هستند که اولی برای سیستم گوارش مفید است و دومی سیستم عصبی بدن را سالم نگه می دارد.
3. ماهی
ماهی های چرب و غذاهای دریایی منابعی عالی از ویتامین D هستند. در هر 100 گرم ماهی سالمون، 386IU ویتامین D وجود دارد.
محتوای دقیق ویتامین D غذاهای دریایی بسته به نوع ماهی ها متفاوت است. از انواع غذاهای دریایی که حاوی ویتامین D فراوانی هستند می توان به ماهی های تن، خال مخالی، ساردین، ماهی کولی و همچنین صدف خوراکی و میگو اشاره نمود.
4. قارچ
قارچ ها تنها منبع کاملا گیاهی ویتامین D هستند. قارچ ها هم مانند انسان ویتامین D خود را از نور ماوراء بنفش خورشید می گیرند.
با این تفاوت که ویتامین تولیدشده در بدن انسان از نوع D3 است و ما به اختصار آن را D می نامیم اما ویتامین تولیدشده در قارچ از نوع ویتامین D2 است که البته اگر به اندازه D3 قوی و موثر نباشد، باز هم برای بدن مفید است.
5. زرده تخم مرغ
زرده های تخم مرغ، منبع دیگری از ویتامین D هستند که می توان بدون دردسر آن را به رژیم غذایی اضافه کرد. البته زرده ها هم مانند هر منبع غذایی طبیعی دیگر، مقدار متفاوتی ویتامین D دارند.
تخم مرغ های جوجه هایی که در محیطی بسته عظیم می شوند و به فضای بیرون دسترسی ندارند، 2 تا 5 درصد مقدار مورد احتیاج روزانه ویتامین D است اما تخم مرغ جوجه های دیگر که در فضای باز عظیم می شوند، 4 برابر یا بیشتر از این مقدار است.
منبع: جام جم آنلاین