راحتی و آرامش قلب دوم بدن با کفی های نانویی شرکتی دانش بنیان ها
به گزارش مجله انجمن دعوت، یکی از پوشیدنی های بسیار مهم و پرکاربرد کفش ها هستند و با توجه به اهمیتی که برای سلامت بدن دارند، باید از مواد و شیوه ساخت متناسب با استانداردهای سلامت بهره ببرند.
به گزارش گروه علم و پیشرفت مجله انجمن دعوت به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از فناوری هایی که توانسته با قابلیت هایش، تحولی را در دنیای پیرامون به همراه بیاورد و نقشی جدی در سلامت جامعه ایفا نماید، نانوفناوری است. این حوزه توانسته پای خود را به عرصه های مختلفی از جمله پوشیدنی ها باز کند و قابلیت های تازه ای مانند انعطاف پذیری بیش تر، پاکیزگی، قابلیت خاص شست وشو و عاری بودن از آلودگی های میکروبی و ویروسی را به ارمغان بیاورد.
نوآوری در راستا فراوری پوشیدنی ها
یکی از پوشیدنی های بسیار مهم و پرکاربرد کفش ها هستند و با توجه به اهمیتی که برای سلامت بدن دارند، باید از مواد و شیوه ساخت متناسب با استانداردهای سلامت بهره ببرند. پا تا جایی اهمیت دارد که از آن به عنوان قلب دوم یاد می نمایند و در این میان کفی کفش که در تماس مستقیم با پای انسان واقع شده است، حائز اهمیت بالایی است.
بنابراین کفی کفش نقش مهمی در حفظ سلامت پا دارد. در طراحی کفی کفش عوامل مختلفی همچون اندازه، حالت انحنای کف پا، قابلیت جذب ضربه، قابلیت کنترل رطوبت و مقابله با بو و باکتری در نظر گرفته می گردد. عرق کردن پا علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع و آزاردهنده، موجب رشد باکتری ها و قارچ ها در میان انگشتان و بیماری های عفونی می گردد.
یکی از شرکت ها با یاری نانوفناوری راهی برای این موضوع یافته است و با استفاده از نانوذرات نقره کفی های کفش آنتی باکتریال را عرضه نموده است. این کفی ها علاوه بر انعطاف پذیری، دارای قابلیت های آنتی باکتریال هستند که استفاده از آن برای جلوگیری از رشد قارچ و عوامل بیماری زا بسیار موثر است. در این کفی ها از نانوذرات نقره استفاده شده که توانایی از بین بردن بیش از 650 نوع باکتری مختلف را دارا است.
با توجه به اهمیت سلامت پاها، روش های مختلفی همچون استفاده از نانوذرات در ساخت کفی کفش، مورد توجه قرار گرفته است. این گونه کفی ها واکنش آلرژیک ایجاد ننموده و ضرری برای بدن انسان ندارند. نانوذرات در اثر واکنش با غشای خارجی باکتری، موجب تغییرات ساختاری داخل باکتری و در نهایت نابودی آن می گردد.
با فراوری و عرضه کفی های کفش حاوی نانوذرات ضمن حفظ سلامت پا، بوی نامطبوع به حداقل رسیده و سطح زیر پا به دلیل نرم بودن کفی، دچار خستگی و آسیب به کف پا، زانو و کمر نمی گردد.
این کفی های نانویی از ویژگی هایی نظیر ضدحساسیت، سهولت کاربرد، ممانعت از ایجاد و رشد باکتری در جوراب و کفش، جلوگیری از تعرق پا و بوی بد و خواص آنتی باکتریال برخوردار هستند.
ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حمایت از شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور فعال در حوزه نانوفناوری، از نوآوری ها و محصولات فناورانه این حوزه در راستا فراوری و تجاری سازی حمایت می نماید.
منبع: خبرگزاری فارس