همه چیز درباره غذاهای تخمیرشده و فواید آن

به گزارش مجله انجمن دعوت، تهران (پانا) - غذاهای تخمیرشده به علت داشتن باکتری های مفید برای سلامت بدن بسیار مفید هستند و سیستم ایمنی بدن را بالا می برند. از معروف ترین غذاهای تخمیری می توان به ماست اشاره نمود.

همه چیز درباره غذاهای تخمیرشده و فواید آن

به گزارش نمناک، آیا شما هم کنجکاوید که در خصوص غذا های تخمیر شده اطلاعات داشته باشید و بدانید که آن ها چگونه به سلامتی تان یاری می نمایند؟ در زیر، موارد پایه در خصوص غذا های تخمیر شده و خواص آن را به شما معرفی خواهیم کرد. در نتیجه می توانید تصمیم بگیرید تا از این غذاها بهره ببرید یا خیر.

تخمیر چیست؟

زمانی که راجع به غذاهای تخمیر شده صحبت می کنیم، منظور ما تخمیر لاکتوز است. به معنای این که نشاسته و شکر در سبزیجات و میوه ها به لاکتیک اسید تبدیل می گردد.

تخمیر فرآیندی است که در آن از میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها یا مخمر، برای تبدیل کربوهیدرات به الکل یا اسیدهای آلی تحت شرایط بی هوازی استفاده می گردد. میکروارگانیسم ها یا باکتری های مفید برای زندگی حیاتی می باشند و تأثیرات مهمی بر روی سلامت انسان و حیوان دارند.

لاکتیک اسید یک ماده نگهدارنده طبیعی است که مانع از عملکرد باکتری مضر می گردد. تخمیر لاکتوز انواع باکتری های بدن را از بین می برد و باعث می گردد که باکتری های خوب بهتر عمل نمایند.

وجود یک محیط بدون اکسیژن نقش مهمی در فرآیند تخمیر شدگی غذا دارد زیرا اکسیژن ممکن است اثر تخمیر سازی را از بین ببرد.

برترین غذاهای تخمیرشده

غذاهای تخمیر شده حاوی باکتری های مفید هستند که به عنوان تقویت نماینده باکتری های خوب در دستگاه گوارش عمل می نمایند.

کفیر

کفیر یکی از برترین غذاهای تخمیر شده می باشد که در آن اسید لاکتیک و تخمیر الکلی لاکتوز در شیر ترکیب شده است.

کیمچی

کیمچی یک ماده غذایی محبوب در کره می باشد که کم چرب و تخمیری و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و فیتوکمیکال ها است و برای کنترل وزن مفید می باشد.

کامبوچا

نوشیدنی شیرینی است که با یک کلنی جوانه زده از باکتری ها و مخمر کشت می گردد.

ناتو

ناتو غذای سنتی ژاپن که با سویا تخمیر شده و باسیلوس سوبتیلیس تهیه شده می باشد. ناتو یک نوشیدنی طبیعی است و آنزیم های این ماده در طول فرآیند تخمیر سبب فراوری ناتوتکیناز می شوند.

میسو

میسو یک غذای نیمه جامد و محبوب در ژاپن است که برای تهیه سوپ میسو و به عنوان چاشنی از آن استفاده می گردد و طعم شیرین و شور دارد.

کلم ترش

کلم ترش از تخمیر کلم ایجاد می گردد. باکتری های فراوری نماینده اسید لاکتیک تخمیر شده، گل کلم یا بروکلی را تبدیل به کلم ترش می نمایند.

تمپه

تمپه یکی از غذای گیاهی محبوب در ایالات متحده و یک غذای اندونزیایی است مصرف روزانه آن به مدت دو ماه همراه با درمان های استاندارد برای بیماران مبتلا به سل ریوی فعال مفید است و سبب افزایش وزن و تغییر عملکرد فیزیکی می گردد.

ماست

ماست پروبیوتیک غنی از کلسیم، روی، ویتامین B، پروتئین است و هیچ یک از غذاهای تخمیر شده معروف تر از ماست نیستند.

فواید غذاهای تخمیر شده برای بدن

غذاهای تخمیر شده فواید بسیاری دارند که در ادامه این بخش به آن ها پرداخته ایم.

1. یاری به بهبود گوارش

غذا های تخمیر شده و خام سرشار از آنزیم هستند و بدن شما نیز برای هضم و گوارش مناسب به جذب و استفاده حداکثری از غذا به آنزیم ها احتیاج دارد. گاهی اوقات کسی که نمی تواند شیر بخورد، به جای آن ماست را انتخاب می نماید. به دلیل این که لاکتوز موجود در شیر شکسته شده، تخمیر شده و به ماست تبدیل شده است.

2. حفظ تعادل صحیح باکتری در روده

به یاد داشته باشید که تقریبا 80 درصد از سیستم ایمنی بدن در روده متمرکز است. خوردن غذا های تخمیر شده باعث اضافه کردن باکتری خوب به روده می گردد، تعادل باکتری های خوب را حفظ می نماید، مقاومت در برابر لاکتوز، گلوتن و مشکلاتی مثل یبوست، سندروم روده بیقرار، عفونت های مخمری، آلرژی و آسم به دلیل کمبود باکتری های خوب را بالا می برد.

3. جلوگیری از هلیکوباکتر پیلوری

عفونت هلیکوباکتر پیلوری برای بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش خطرناک است. برخی غذاهای تخمیر شده برای سرکوب عفونت H. pylori مفید هستند.افرادی که بیش از یک بار در هفته غذاهای تخمیر شده مصرف می نمایند به نسبت کمتر دچار بیماری های دستگاه گوارش می شوند.

4. جلوگیری از ابتلا به سرطان

فعالیت یا جهش غیر طبیعی ژن ها از عوامل ابتلا به سرطان است که باعث عدم کنترل رشد و تقسیم سلولی می گردد. پروبیوتیک ها و غذاهای تخمیر شده با سم زدایی بدن وافزایش ایمنی و تغییر محیط روده و افزایش فراوری محصولات متابولیک و افزایش فراوری ترکیباتی که مانع رشد سلول های تومور می شوند، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.

5. افزایش محتوای ویتامین در بدن

غذا و محصولات لبنی تخمیر شده به طور مداوم سطح فولیک اسید را به عنوان یک پیروکسیدین، ویتامین های B، ریبوفلاوین و بیوتین بالا می برند.

6. یاری به بدن برای جذب مواد مغذی

زمانی که هضم و گوارش بهبود پیدا کند، جذب هم بهتر خواهد شد. تخمیر به ایجاد مواد مغذی نو یاری می نماید و هضم و تعدادی مواد مغذی را بهبود می بخشد.

7. افزایش ایمنی بدن

با مصرف غذاهای تخمیر شده، آنزیم های سودمند، ویتامین B، اسید چرب های امگا 3 و انواع بسیاری پروبیوتیک برای حفاظت از غذا و مواد مغذی فراوری می شوند. غذاهای تخمیر شده مجموعه کاملی از باکتری های مفید هستند که به روده یاری می نمایند و بیماری ها را دور نگه می دارند.

8. طولانی شدن عمر مواد غذایی

فرآیند تخمیر شدگی سبب طولانی شدن عمر مواد غذایی می گردد مثلا شیر در فریزر حالت بدی پیدا می نماید اما کیفیت ماست برای مدت زمان بیشتری سالم باقی می ماند که دلیل آن هم تخمیر شدگی است.

9. بهبود علائم آرتریت

علائم آرتریت روماتوئید ممکن است به وسیله مصرف غذاهای تخمیر شده تغییر کند. تحقیقات نشان داد افراد مبتلا به آرتریت پس از سه ماه درمان پروبیوتیک، بهبود قابل توجهی در نمره سنجش سلامت خود را تجربه کردند.

10. درمان بیماری التهابی روده

شیر تخمیر شده حاوی پروبیوتیک ها می تواند تاثیر مستقیمی در روده و در کنترل اختلالات التهابی روده داشته باشد. پروبیوتیک ها در کاهش علائم بیماری التهابی روده از جمله کرون نقش دارند.

11. قیمت پایین تر

مواد غذایی که احتیاج به تخمیر شدگی دارند، مقرون به صرفه هستند. مصرف این غذاها که مقرون به صرفه هستند، برای بدن و دستگاه گوارش بسیار مفید است پس برای بهبود بیماری های گوارشی و تقویت سیستم ایمنی از این محصولات مقرون به صرفه بهره ببرید.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 12 خرداد 1401 بروزرسانی: 12 خرداد 1401 گردآورنده: davataz.ir شناسه مطلب: 868

به "همه چیز درباره غذاهای تخمیرشده و فواید آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره غذاهای تخمیرشده و فواید آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید