کباب 25 درصد گران شد، هر پرس کوبیده، جوجه کباب و شیشلیک چند؟
به گزارش مجله انجمن دعوت، کباب و جوجه کباب از شروع سال 1402 نسبت به سال گذشته حدود 25 تا 30 درصد گران تر شده است.
به گزارش همشهری، چلو کباب از غذا های لذیذ و سنتی و البته بسیار گران ما ایرانی هاست. در پی گرانی گوشت قرمز و گوشت مرغ، خوردن یک پرس چلو کباب یا چلو جوجه کباب گران تمام می گردد. این در حالی است که از شروع سال 1402، قیمت این غذا های لذیذ نسبت به سال گذشته حدود 25 تا 30 درصد گران تر شده است.
برای مثال، سال گذشته (آبان ماه 1401) هر پرس کباب گوسفندی (مشتمل بر 2 سیخ کباب لقمه که وزن هر سیخ 250 گرم است) به همراه یک پرس چلو کره 400 هزار تومان می شد، اما امسال هر پرس لقمه گوسفندی با برنج 500 هزار تومان تمام می گردد یا هر پرس جوجه کباب فیله (500 گرمی) بدون برنج که سال گذشته 230 هزار تومان بود امروز 300 هزار تومان است.
مواد اولیه بسیار گران است
رئیس اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف سرویس های تهران در خصوص دلیل گرانی انواع کباب در امسال به همشهری آنلاین گفت: دلیلش این است که مواد اولیه بسیار گران شده است.
علی اصغر میرابراهیمی ادامه داد: گوسفند خیلی گران شده است به طوری که ما هر کیلو گوسفند زنده را بین 240 تا 250 هزار تومان می خریم این در حالی است که هر کیلو ران گوسفندی پاک نشده 460 هزار تومان و هر کیلو راسته گوسفندی هم 550 تا 600 هزار تومان است. بعلاوه، ما هر کیلو مرغ را 90 هزار تومان و هر کیلو فیله را حدود 250 هزار تومان خریداری می کنیم.
رئیس اتحادیه صنف دارندگان رستوران تهران به گرانی دیگر مواد اولیه هم اشاره و بیان نمود: برنج و روغن بسیار گران است و ما هر کیلو برنج را 130 هزار تومان می خریم. بعلاوه، هر کیلو زعفران 40 میلیون تومان شده است و حتی مواد مصرفی کنار غذا هم بسیار گران شده است برای مثال، ما هر کیلو گوجه را 29 هزار و 500 تومان می خریم.
میرابراهیمی افزود: به اینها، باید هزینه های سربار و هزینه آب و برق و گاز و حقوق کارگر و مالیات را هم افزود.
رئیس اتحادیه صنف دارندگان رستوران تهران در خصوص شرایط تقاضا هم مطرح نمود: تحت تاثیر گرانی ها، قدرت خرید مردم کاهش یافته و تقاضا برای غذا های کبابی کاهش داشته است.
هر پرس کوبیده و جوجه کباب و شیشلیک چند؟
میرابراهیمی در خصوص قیمت غذا های کبابی هم گفت: قیمت کباب با توجه به وزن آن فرق دارد و با توجه به وزن، هر پرس جوجه کباب با برنج 150 تا 180 هزار تومان و هر پرس کوبیده هم از 140 تا 200 هزار تومان است.
این صحبت ها در حالی است که در کبابی های معروف تهران هر پرس جوجه کباب بین 270 هزار تا 300 هزار تومان قیمت دارد. در این رستوران ها که بیشتر غذا های کبابی سرو می گردد هر سیخ کباب لقمه گوسفندی 200 هزار تومان و چلو کره هم 100 هزار تومان است. بنابراین، اگر کباب را همراه با برنج بخواهید سفارش دهید هر پرس چلوکباب ممتاز (مشتمل بر 320 گرم مغز راسته گوسفندی) تا 500 هزار تومان خرج دارد. در این رستوران ها، هر پرس کباب بره یا شیشلیک نزدیک به 600 هزار تومان است.
قیمت در رستوران های مرکز تهران کمی مناسب تر است. اگر بخواهید در رستوران های خوب مرکز تهران یک پرس جوجه کباب بدون استخوان همراه با برنج بخورید حدود 200 هزار تومان باید پرداخت کنید. چلوکباب کوبیده هم را با همین پول می توانید سفارش بدهید و نوش جان کنید.
هر پرس شیشلیک با برنج هم در این رستوران ها بین 450 تا 550 هزار تومان است.
منبع: فرارو